Losweken van klanten van concurrenten

Veel aandacht gaat uit naar het krijgen van verkeer naar een website, liefst van doelgroepen.

Daarna ontstaat een vaak onderbelichte uitdaging: welke middelen kunt u inzetten om een bezoeker terug te krijgen op de website? Hoe kan hij overtuigd worden van uw toegevoegde waarde?

In een verzadigde markt is uw prospect vandaag klant bij een concurrent.
Iemand losweken gebeurt zelden middels 1 bezoek aan een website met daarop, gechargeerd, een knop om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Er is meer voor nodig en ook een langere doorlooptijd, om beweging te krijgen. Zowel campagnes als content van een website moeten hierop worden toegespitst.

In een concurrerende markt is het zaak om aandacht te geven aan uw positionering. Oftewel: benadrukken welke voordelen u biedt ten opzichte van concurrenten, uw specialisatie vertellen, etc.

Naarmate een bedrijf meer diensten aan meer doelgroepen levert, wordt de complexiteit voor online overtuiging groter.

Voor welke dienst is de doelgroep het grootst? Is er wellicht een algemene situatie waarin u makkelijk scoort, omdat:

  • het bijvoorbeeld een klant is van een concurrent die ontevreden is, of,
  • het een bedrijf is dat nog niet eerder een relatie heeft gehad met u of uw concurrenten.

Pick your fight!

Een keuze maken is meestal noodzakelijk. Stel, u heeft 5 diensten en 2 verschillende doelgroepen. Waar richt u de online marketing dan het beste op? Dat is inderdaad de vraag. Het is ieder geval moeilijk om 5 x 2 = 10 productmarkt combinaties goede aandacht te geven op de homepage van een website.

Door het afstemmen van content, inhoud van campagnes, aantal contactmomenten op de situatie waarin uw prospects zich bevinden, ontstaat synergie.

In een verzadigde markt en in een concurrerende markt is losweken en positioneren het devies.

Wat het niet is: iemand op een Google Adwords advertentie laten klikken en daarvan verwachten dat hij direct daarna contact opneemt. Met alleen het opsommen en toelichten van diensten levert een website in een concurrerende markt weinig goede sales leads.

Eden Online kan u helpen, bijvoorbeeld om online & geautomatiseerd te communiceren met klanten van concurrenten.