B2B websitebouw

Waarvan wilt u nieuwe bezoekers op uw website overtuigen? Welke commerciële signalen wilt u afleiden van het surfgedrag van uw huidige klanten?

Een website moet pakkend zijn.

Een nieuwe bezoeker besluit gemiddeld binnen 8 seconden of hij / zij direct de website verlaat of juist verder gaat lezen.
Dus, een B2B website moet ontworpen worden om een nieuwe bezoeker uit een doelgroep snel voldoende te interesseren. En dat niet alleen. Er moet ook iets zijn om voor terug te komen.

Een website moet inricht zijn op overtuiging.

Business-to-business beslissers oriënteren zich vaak gedurende een langere periode. Naarmate een dienst kostbaarder is of belangrijker, neemt de oriëntatie & besluitvormingsperiode toe. Daarom moet een business-to-business website anders worden ingericht dan een business-to-consumer website wil deze doelgroepen overtuigen.

Een website moet niet alleen gericht worden op doelen rondom prospects.

Ook commerciële doelen rondom klanten kunnen prima worden gevoed via een website. Bij de meeste B2B bedrijven komt veel van de omzet van het lopende jaar van klanten die er in het voorgaande jaar ook waren. Bestaande klanten zijn dus een heel belangrijke doelgroep. Het genereren van signalen voor retentie en cross-selling zijn daarom belangrijke doelstellingen voor een website.

Eden Online is gespecialiseerd in B2B websites.

Doelgroepen worden met name overtuigd door tekst, minder door foto’s. Logo’s van uw referenties daar gelaten.
Op veel websites wordt slechts volstaan met het opsommen van diensten.  Om een doelgroep te overtuigen, is het echter zaak dat een bezoeker:

  • zich herkent als doelgroep.
  • de aangeboden voordelen en toegevoegde waarde aantrekkelijk vindt.
  • denkt dat het bedrijf de voordelen kan waarmaken.

Als dit snel en goed overkomt, zullen de mensen die u wilt overtuigen, hun bezoek aan uw website voortzetten en hopelijk ook terug komen op een andere dag.

Wij bouwen websites meestal in het WordPress CMS. Dit is een courant CMS met als voordeel dat u onafhankelijk blijft van uw websitebouwer.

Als u thuis visite krijgt, haalt u dan vooraf in huis wat ze lekker vinden?

Er is een belangrijk verband tussen website en online traffic campagnes. Een website wordt beter indien deze ingericht is op de mindset van de bezoekers.
Zijn het mensen die door mond-tot-mond reclame de website bezoeken, via het zoeken op problemen of die door een naamsbekendheidcampagne op de website komen? Hoe meer je weet of kiest rondom een doelgroep, des te beter een website wordt.

Eden Online zal graag met u in contact komen over nieuwbouw van een website of optimalisatie van uw website.