Website optimalisatie

Hoe vangt u doelgroepen met problemen, behoeften en sluimerende behoeften? Eden-Online helpt u aan een praktische strategie en met de uitvoering daarvan.

Wellicht heeft u al een website met een modern visueel design en trekt deze geregeld klanten aan. Toch is er vaak nog verbetering mogelijk.

Inhoud van een website verbeteren

Een bestaande website is vaak al te verbeteren door aanpassing van de menustructuur en het doelgericht herschrijven van een beperkt aantal teksten.
In het algemeen moeten dan homepage en de eerste pagina’s van de hoofdmenu’s aangepast worden. Een korte analyse op basis van Google Analytics kan objectief onderbouwen of tekstaanpassing inderdaad een verbeterrichting is.
Indien Google Analytics onvoldoende uitsluitsel geeft, kan de SalesFeed-software helderheid verschaffen. Als een website veel verkeer van consumenten trekt, bijvoorbeeld, omdat er vacatures op de website staan, vertekent dit de statistieken die in Google Analytics te zien zijn en is er aanvullende info nodig.

Na een aanpassing van tekst kan objectief worden gecontroleerd of bezoekersgedrag voldoende is verbeterd.

Eden Online is gespecialiseerd in business to business websites en kan daarom extra verbeteringen signaleren ten opzichte van all-round websitebouwers.

Wanneer kiest u het beste voor optimalisatie van de huidige website in plaats van nieuwbouw?
– Indien het visueel ontwerp van de website nog eigentijds en uitbreidbaar is.
– Het content management systeem (CMS) zoekmachine vriendelijk en aanpasbaar is.

Net als bij het bouwen van een nieuwe site worden eerst de uitgangspunten voor de verbeteringen uitgewerkt. Die worden helder door focus te leggen op doelen, doelgroepen en de concurrentie op commerciƫle keywords.

Prijsvergelijking

Vervolgens worden de geschatte kosten van nieuwbouw vergeleken met de geschatte kosten van optimalisatie. Daarbij kijken we naar de verwachte resterende levensduur van het huidige visuele design en het CMS.

Als onderdeel van een vrijblijvende kennismaking, zijn wij graag bereid om een benchmark met websites van drie concurrenten uit te voeren.

Interesse? Of heeft u andere vragen over uw huidige website? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.